Milli Eğitim Bakanlığından son dakika açıklama..

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Giriş Sınavı LGS 4. dönem nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. MEB LGS sınavına giren ve ilk kez 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde uygulanan yeni sistem ile orta öğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı sonuçlar nasıl öğrenilecek.

Bilindiği gibi LGS geçtiğimiz zaman dilimde 3 nakil dönemi tamamladı. Buna göre adaylar LGS sınavından aldıkları puanlar ile ilk nakil yerleştirme 06-10 Ağustos, ikinci dönem nakil yerleştirmeleri ise 13-17 Ağustos, üçüncü dönem nakil işlemleri için 31 Ağustos tarihine kadar başvuru alındı. Milli Eğitim Bakanlığı 3 Eylül 2018 tarihinde 2018 yılı 3. dönem başvuru dönemine ait sonuçları duyurdu. MEB açıkladığı takvime göre 3 Eylül ile 8 Eylül tarihleri arasında yapılan başvuru sonuçlarını www.meb.gov.tr adresi üzerinden duyurdu.

4. DÖNEM NAKİL YERLEŞTİRME SONUÇLARI;

LGS 4. dönem nakil yerleştirme sonuçları MEB resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak T.C: Kimlik numarası ve doğum tarihi ile güvenlik kodunu girmelerinin ardından sorgulama yapmaları ile sonuçları öğrenebilecekler.

Sonuçları öğrenmek için aşağıdaki bağlantıyı yeni tarayıcıdan açarak, gerekli bilgileri girmek yeterli oalcaktır.

Sonuçlar için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim