Orta öğretimden liseye geçiş sınavı olan LYS’nin milli eğitim bakanlığınca yapılan kılavuz güncellemesinde, yeni bilgiler daha detaylı bir biçimde yerini aldı. Net sınav tarihi ise; 1 Haziran 2019 olarak belirlenmişti.

Kılavuz Güncellemesinin Detayı

Mayıs ayı itibariyle yapılan kılavuz güncellemesi öncesinde, veliler ve öğrenciler tarafından çözülemeyen en önemli konu engelli öğrencilerin muaf olduğu derslerin sınav süreleri ile ilgiliydi. Din kültürü ve ahlak bilgisi ve yabancı dil gibi dillerden muaf olan öğrencilerin, sınav sürelerinin kaç dakika olacağına dair sınav kılavuzunda her hangi bir bilgi yer almıyordu. Güncelleme sonrası, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özellikle dikkat çekildi ve konuya ilişkin, açık bir açıklama yapıldı. Yeni kılavuz güncellemesinde; bazı derslerden muaf olan adayların sınav sürelerinin, 60 dakika olduğuna dair bir bilgi yer alıyor.

Din kültürü ve ahlak bilgisi ve yabancı dil gibi derslerden muaf olmayan lise adayları ise, geçen yıl olduğu gibi, sınavda 80 dakikalık bir süreye sahip olacaklar.

Editör: TE Bilisim