Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Giriş Sınavı LGS sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı 2018 LGS soruları ve LGS doğru cevapları açıklar açıklamaz son dakika açıklamasıyla adaylara paylaşacağız.

TEOG yerine getirilen ve 2 Haziran ve 3 Haziran tarihinde yapılan LGS tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. İki oturum gerçekleşen ve yaklaşık bir milyon aday heyecanla beklediği sınav bugün itibari ile tamamlandı. MEB 2018 LGS sınavında Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Din Kültürü, Fen Bilimleri sorularının doğru cevaplarını bekleyen adaylara paylaşmasının ardından doğru cevaplarını kontrol etme şansı bulacak. 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınavının tamamlanmasının ardından adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorumakta. LGS sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde duyurulacak. Adaylar daha sonraki aşamada tercih işlemlerini yapmaları gerçekleşecek. Tercih işlemleri için ayrıca kılavuz yayımlanacak.

Ayrıca sınav sonuçlarına göre Türkiye genelinde 1,366 eğitim ve öğretim kurumundan; Fen lisesi 300, Sosyal bilimler lisesi 89, Anadolu Lisesi 228 İmam Hatip lisesi 297, Mesleki teknik lise 26 kurum sınavla öğrenci alacak.

2018 LGS sınav soruları ile doğru cevapları paylaşılır paylaşılmaz işin olsa ziyaretçilerinin bilgisine sunacağız. Son dakika gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya uygulamamızı indirebilirsiniz.

LGS sınav sorularından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim