Meb Ehliyet Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

27 Haziran 2015 tarihinde Meb tarafından yapılan ehliyet sınavına yüzlerce sürücü adayı katıldı. Belirlenen okullarda dınava giren yüzlerce sürücü adayı, 1 saat boyunca ehliyet alabilmek için ter döktü. Farklı ehliyet gruplarında sınava giren adaylar aldıkları eğitimler sayesinde çok daha doğru bir trafik eğitimi ve araç sürüş deneyimine ulaşabiliyor. Ehliyet sınavında adayların başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzeri puan almaları gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sınavda trafik, ilk yardım, araç tekniği ve çevre soruları yer alıyor.

Yüzlerce sürücü adayının heyecan içinde beklediği 27 Haziran 2015 ehliyet sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak Meb adayların doğru ve yanlışlarını görebilmeleri için ehliyet sınav soru ve cevaplarını yayınladı. Soru ve cevaplara Meb’in internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. adaylar bu sayede doğru ve yanlışlarını görerek alacakları puanı az çok hesaplayabilecek.

Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavından alınacak sonuç ile ehliyet alabilme hakkına sahip olabileceğinden sonuçların açıklanması konusunda oldukça aceleci davranıyor. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce bir yılda 9 defa yapılan sınavı bu yıl e-kılavuz üzerinde 6’ya indirmişti.

Editör: TE Bilisim