Ülkemizde bilindiği üzere örgün eğitim kurumlarında okuyamayan ya da çalışmak zorunda kaldığı için örgün eğitime devam edemeyen öğrenciler açıköğretim aracılığı ile eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam etmektedir. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı açıköğretim lisesine kayıtlı binlerce aday güz dönemi, 1. dönem sınavının ne zaman olacağını aramaya başladı ve resmi tarih kamuoyuna duyuruldu. Peki AÖL sınavı ne zaman yapılacak?

AÖL Sınav Tarihi Duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı açıköğretim lisesi AÖL birinci dönem ilk sınavının resmi tarihi 5 Aralık, 6 Aralık tarihlerinde yapılacak. Hafta sonu yapılacak olan sınavlar yine iki oturum yapılacak olup adaylar sorumlu oldukları derslerden sınava girecek. Salona giriş yapan adayların önlerine kitapçıklar koyulacak ve sorumlu oldukları derslerden aldıkları kitapçıkları öğrenciler kendilerine verilen süre zarfında dolduracak.

Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayımlanır?

Milli Eğitim Bakanlığı açıköğretim lisesi AÖL'e giriş yapmak isteyen adayların sınav salonlarına girebilmesi için yanlarında giriş belgelerini de bulundurmaları gerekmektedir. Peki MEB AÖL sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak? Gelen resmi duyuruya göre sınav giriş belgeleri internet ortamına 2 Aralık tarihi itibari ile eklenecek olup adaylar bu tarih itibari ile sınav giriş belgelerini Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi öğrenci girişi bölümünden indirebilir.

Editör: TE Bilisim