Maliye Bakanlığı ihtiyaçlara göre dönem dönem olmak üzere mali hizmetler uzman yardımcısı yeterlilik sınavı yapmaktadır. Bakanlıktan yapılan açıklama ile 3. dönem yeterlilik sınavı tarihinin ne zaman olduğu kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre mali hizmetler uzman yardımcısı yeterlilik sınavına adayların girebilmesi için önceki yıllarda atanmış ve pozisyonlarında en az 3 yıl boyunca çalışmış olmaları gerekmektedir. Bu süreden daha az çalışanlar yeterlilik sınavına giremez.

Yine atamalarının ardından söz konusu personeller çalıştıkları görev süresi boyunca tek seferde rahatsızlıklarından dolayı 3 aydan fazla izin veya refakat aldılarsa bu süre onların çalışma süreleri olarak sayılmayacak ve bu şekilde 3 seneyi dolduramayan adaylarda yeterlilik sınavına giremeyecektir. Yine sınava girmek isteyen adayların mutlaka tez yazmış olmaları gerekiyor. Aksi takdirde sınava girme hakları bulunmuyor. 

Sınav Tarihi Ne Zaman?

Peki Maliye Bakanlığının açıklamış olduğu uzman yardımcısı yeterlilik sınavı ne zaman düzenlenecek? Söz konusu yapılan duyuruya göre sınav 18 Şubat 2017 tarihinde düzenlenecek. Sınava girebilmek için adayların yukarıda belirtilmiş olan şartlar başta olmak üzere duyuruda yayımlanan şartların tamamına sahip olması gerekmektedir. Şartları öğrenmek ve detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki resmi bildiriyi inceleyiniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız