LYS Sonuçları Açıklandı Mı?

Öğrencilerin üniversiteye girmek adına 1 yıldır devam eden maratonları geçtiğimiz hafta LYS’nin son oturumu ile sona erdi. Yaklaşık 953 bin 280 aday üniversiteye girebilmek adına LYS sınavlarında ter döktü. LYS’nin son oturumu LYS-3 (edebiyat-coğrafya) sınavının da geçtiğimiz hafta yapılmasının ardından maraton sona erdi. Şimdi ise adaylar dört gözle LYS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. 26 Haziran-1 Temmuz arasında sonuçların açıklanması bekleniyor. Daha önce de size verdiğimiz haberlere göre bu yıl üniversite kayıtlarının da öne çekilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda kayıtlar Eylül ayında başlıyordu ancak bu yıl kayıt tarihi olarak 3-7 Ağustos 2015 arası belirlendi. Daha önceki yıllarda ek yerleştirme başvuruları da Ekim ayında yapılıyordu. Bu yıl ek yerleştirme başvuruları da 17-21 Ağustos 2015 tarihlerinde yapılacak. 31 Ağustos 2015 ile 04 Eylül 2015 tarihleri arasında da ek yerleştirme kayıtları alınacak. Adaylar eğer online ortamda e-kayıt yaptırmak isterselerse 28 Temmuz- 5 Ağustos arasında online işlemlerini yapabilecekler.

Adayların adreslerine ÖSYM tarafından sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuç belgelerine osym.gov.tr adlı ÖSYM’nin resmi internet sitedinden ulaşabilecek. Ham puanlarla ve Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) eklenmesi ile birlikte her adayın sınav sonuç belgesinde 12 farklı yerleştirme puanı olacak. Üniversite tercihi yapmak isteyen adaylar istedikleri bölümleri sınav sonuçlarında yer alan yerleştirme puanlarına göre seçecek.

Aynı zamanda adayların tercih yapabilmeleri için 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM tarafından osym.gov.tr internet adresinde yayınlandı. Adaylar burada belirtilen koşullara dikkat ederek üniversite tercihlerini yapabilecek.