Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lise mezunu olan adaylar 10 Haziran 2017 tarihinde Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS-4) Sosyal Bilimler testi uygulandı. Sınavın sona ermesi ile adaylar sınav hakkında yorumlar yapmaya başladı.

Peki LYS-4 sosyal bilimler testi soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak? Buna göre ÖSYM cephesinden soruların ne zaman yayımlanacağına dair her hangi bir açıklama yapılmadı ancak bu hafta içerisinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile sınav soru ve cevap anahtarının yayımlanması beklenmektedir. Peki sınav zor muydu? Kolay mıydı?

SINAV ZORLUK DERECESİ ADAY YORUMLAR

  • Rahat Geçti!

Sınavın sona ermesi ile pek çok aday sosyal medya aracılığı ile LYS-4 sosyal bilimler testinde rahat bir şekilde geçtiklerini belirtti. Buna göre ÖSYM'nin LYS-4 sorularını normal düzeyde ayarladığı belirtildi.

  • Mantık ile Yapılabildi

Pek çok aday da LYS-4 sınavı için bilgi öğrenmek için çalıştığını ancak soruların pek çoğunun mantık sorusu olduğunu ve mantık ile düşünülerek sorulara cevap bulduğunu belirterek LYS-4 sosyal bilimler için çalışanların bu sınavdan oldukça iyi alacağını belirtmektedir.

SİZLERDE YORUMLARINIZI AŞAĞIDAN GÖNDERİN

YANLIŞ VE İTİRAZ SORULARINIZ İÇİNDE YORUM ATABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim