Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün adaylara LYS-3 Edebiyat Coğrafya sınavı yapıldı. İlgili sınav tamamlanmadı. Peki adaylar sosyal medya aracılığı ile sınavı nasıl buldu, zor muydu, kolay mıydı, LYS-3 Edebiyat Coğrafya soru ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak.

SINAVIN ZORLUK DERECESİ

LYS-3 Edebiyat Coğrafya sınavının sona ermesi ile adaylar özellikle sosyal medya aracılığı ile sınav hakkında yorumlar yapmaya başladı. Buna göre adayların büyük bir bölümü Edebiyat sınavının daha çok ezbere dayalı olduğu ve bu sınav ile çalışmayan adayların elendiği belirtildi.

Yine Coğrafya sınavında da mantık ile yapılan soru sayısının az olduğu ve genel olarak soruların bilgiye dayalı olduğu belirtildi. Kısaca aday yorumlarına göre LYS-3 sınavı eleme sınavı olarak yapıldığı öğrenildi ve bu sınav ile çalışan, çalışmayan adayın öğrenileceği belirtildi.

SORU VE CEVAP ANAHTARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile LYS-3 Edebiyat Coğrafya sınavı tamamlandı. Peki soru ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak. Buna göre her hangi bir tarih verilmedi ancak soru ve cevap anahtarının bu hafta içerisinde açıklanması beklenmektedir. Soru ve cevap anahtarının açıklanması ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile duyuru yapılacaktır.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim