Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene Lisans Yerleştirme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sene LYS oturumları geçen hafta 18 Haziran 2016 tarihi ile başladı. LYS - 1, LYS - 2, LYS - 3 ve LYS - 4, LYS - 5 sınavlarına giren adayların tamamı heycanlı. Dün Adaylar Fen ve Dil sınavına girdi ve sadece tek bir oturum kaldı. Edebiyat - Coğrafya oturumu 26 Haziran 2016 tarihinde yapılacak.

Sınavların bitmesine sadece bir oturum kalmışken bazı adaylar için Lisans Yerleştirme Sınavı bitmiş durumda çünkü her aday 5 oturumun tamamına girmek zorunda değil. Peki LYS 2016 sınav sonuçları ne zaman belli olacak

LYS 2016 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Lisans Yerleştirme Sınavlarının bitmesine sadece bir oturum kaldı. LYS - 3 (Edebiyat - Coğrafya) sınavı 26 Haziran 2016 tarihinde düzenlenecek ve bu oturum ile Lisans Yerleştirme Sınavı noktalanmış olacak. Bu sınavın nitmesi ile adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını beklemeye başladı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yayınlanan takvimi incelediğimizde LYS sınavının 18 Temmuz 2016 tarihinde sonuçlarının açıklanacağı belirtilmektedir.

ÖSYM genel olarak bu tarihlere uymakta ve gün şaşmamaktadır. Fakat bazı sınavlarda yaşanan teknik sıkıntılar ve optik okuma cihazlarındaki sorunlar nedeni ile bu süre uzayabilmektedir. Ancak sınavların önümüzdeki 3 - 4 hafta içerisinde açıklanmasını bekliyoruz
Editör: TE Bilisim