Kamu Personeli Seçme Sınavı memur adaylarının yoğun çalışmalar sonucunda memur alımlarına başvuru yapmak için önemli bir yere sahiptir. 2018 KPSS sınavı başvuru tarihleri ne zaman olduğu ve KPSS sınav tarihi bu sebeple adayların merak ettiği soruların başında gelmektedir. Adaylar KPSS sınavına hazırlıklarını devam ettirirken başvuru tarihleri ve sınav ile ilgili detayları aktarmak istiyoruz.

LİSE KPSS SINAV BAŞVURU TARİHİ

Bilindiği gibi lise mezunları için KPSS sınavı iki yılda bir yapılıyor. (Ortaöğretim) Lise KPSS sınavı 2016 yılında yapılmıştı. Yeni sınav ise 2018 yılında 7 Ekim tahinde ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde gerçekleşecek. Lise mezunu olup memur olmak isteyen adaylar gerek merkezi alımlarda; gerek yerel bazda yapılan ilanlara almış oldukları puan ile başvuru yapabilecekler. Lise mezunu olanların yada mezun olma durumunda bulunan adayların başvuru yapabileceği bu sınav başvuruları 3 Temmuz tarihinde alınmaya başlayacak. Son başvuru tarihi ise 19 Temmuz tarihinde son bulacak. 2018 Lise KPSS sınavı 7 Ekim 208 tarihinde yapılacak.

ÖNLİSANS KPSS BAŞVURU TARİHİ

İki yıllık ön lisans mezunlarının memur olmak için başvuru yapabileceği KPSS sınavı olan önlisans KPSS sınavı için detaylar belli oldu. 28 Ağustos 2018 tarihinde başvurular alınacak. 12 Eylül tarihinde başvurular son bulacak. KPSS önlisans sınavı 4 Kasım tarihinde ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde yapılacak.

LİSANS KPSS SINAVI NE ZAMAN?

Dört yıllık bölümlerden mezun olan adayların kamu personeli alımlarında B grubu ile A grubu kadrolarında görev alabilmesi için genel yetenek ve genel kültür oturumu ile mezun oldukları bölümleri ile ilgili diğer oturumlardaki sınavlara katılarak KPSS puan türlerinden yeterli puan almalarıyla memur alımlarına başvuru yapabileceklerdir. Lisans KPSS sınavı başvuruları 10 Mayıs tarihinde başlayacak. 21 Mayıs 2018 tarihinde ise son bulacak. Genel kültür- Genel yetenek sınavı 22 Temmuz tarihinde yapılacak. 28 ve 29 Temmuz tarihinde ise Alan bilgisi sınavı yapılacak. Öğretmen adayları için 5 Ağustos tarihinde öğretmenlik alan bilgisi sınavı gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim