Lise mezunu olan ya da lise son sınıfında olan meslek hayatlarını asker olmak isteyen adaylar için Milli Savunma Üniversitesi MSÜ kapsamında subay ile astsubay alımı yapılmaktadır. Subay, astsubay alımında her sene olduğu gibi bu sene de yoğun rağbet gösterilmektedir. Buna göre lise mezunu subay ve astsubay alımı sona eriyor. Böyle bir düşüncesi olan varsa hemen başvurularını ÖSYM üzerinden yapması gerekiyor.

Hangi Sınavlara Başvuru Yapılacak?

Milli Savunma Üniversitesi MSÜ kapsamında subay ya da astsubay olmak isteyen adayların 2021 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye başvurması yine 2021 yılında yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Adayı Belirleme Sınavı MSÜ'ye başvurması gerekmektedir. Başvurular ais.osym.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

Nasıl Başvurulur?

MSÜ ile subay ve astsubay alımına başvuru yapmak istiyor, askeri üniversiteye girerek subay ve astsubay olarak çıkmak istiyorsanız hemen aşağıdaki adımları izleyebilrisiniz.

1-) https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yapınız.

2-) 2021-YKS sınavına giriş yapınız ve tercih formlarını doldurduktan sonra sınav başvurunuzu tamamlayınız.

3-) 2021-MSÜ sınavına giriş yapınız ve yine tercih formlarınızı doldurduktan sonra başvurunuzu tamamlayınız.

YKS başvurusu 2 Mart tarihinde ve MSÜ başvuruları ise 23 Şubat tarihi itibari ile sona erecektir. Adaylar başvurularını yaptıktan sonra sınav tarihine doğru giriş belgelerini indirebilir ve sınava girebilir. Adayların hem YKS hemde MSÜ'den olabildiğince yüksek puan almaya çalışması gerekmektedir. Puan üstünlüğüne göre ilk olarak subay alımı sonraki puanlardan ise astsubay alımı yapılmaktadır. Ne kadar yüksek puan alırsanız o kadar iyi bir birime ve o kadar yüksek rütbeye girebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim