Milli Savunma Bakanlığının ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Milli Savunma Üniversitesi MSÜ kuruldu ve burada yetiştirilen astsubay ile subaylar eğitimleri sonunda sahada görevlerini icra etektedir. Şu anda MSÜ ile lise mezunu subay ve astsubay alımı devam ediyor. Eğer sizlerde subay ve astsubay olmak istiyorsanız hemen başvurunuzu yapınız.

Nasıl Başvuru Yapılır?

MSÜ ile subay ya da astsubay olmanız için YKS üniversite sınavı başvurusu yapmanız gerekiyor. Çünkü taban-tavan puanlar açıklandığında belirtilen puanları almanız gerekmektedir. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden YKS (TYT ve AYT) başvurunuz ve yine ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden MSÜ başvurunuzu gerçekleştiriniz. Adayların iki sınavdan da yüksek puan almaya çalışması gerekiyor.

MSÜ Atamaları Çoğaldı

Önceki dönemlerde açıktan muvazzaf astsubay ile subay alımları yapılırken şuanda bu alımlar bir hayli azaldı. Artık ihtiyaçların çok büyük bir kısmı MSÜ üzerinden yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı subay ya da sastsubay olmak isteyen adayların mutlaka MSÜ, TYT ve AYT sınavlarına girmesi gerekmektedir. MSÜ sınavları ile Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri yani Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuvvet komutanlıklarından her hangi birisinde subay ya da astsubay olunabillmektedr.

Başvuru Adresi: https://ais.osym.gov.tr/

Editör: TE Bilisim