Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimiz gün lise mezunu ile lise öğrencisi adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS yapıldı. Türkiye’nin tüm şehirlerinde milyonlarca adayın katıldığı sınav tamamlandı, sonuçlarda ÖSYM tarafından adaylara duyuruldu. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylara resmi olarak tarih verildi mi? Hangi tarihten sonra ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Sonuçları Açıklanacak?

Lise KPSS Sonuçları Açıklanma Tarihi

ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklama ile ortaöğretim KPSS sonuçlarının 24 Aralık tarihinden sonra açıklanacağı duyuruldu.

Sorular Açıklanmıştı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM geçtiğimiz gün düzenlemiş olduğu KPSS’den bir gün sonra tüm soru ile cevapları adayların erişimine açtı. Sadece sınava katılım gösteren adaylar soruların ve cevapların tamamını görüntülürken adaylar kaç net yaptıklarını, kaç yanlış yaptıklarını görebildi. Geçen senenin standart sapması ile ortalamasına göre adaylar puanlarını hesaplayabilmektedir ancak 2020 KPSS’de standart sapma ile ortalamalar değişiklik göstereceği için puanlarda da değişim olabileceği ön görülmektedir.