Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adaylara her sene Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavları düzenlenmektedir. Dün yaptığımız haber ile AÖF sınavlarında açık uçlu sınav döneminin başladığını duyurmuştuk. Bilmeyen adaylar için LYS sınavında da açık uçlu sınav sorularının sorulacağı dönemin başladığını yineliyoruz. Bu sene yapılacak olan LYS sınavında adaylara ilk kez açık uçlu sınav soruları sorulacak. Peki nasıl sorular sorulacak? İşte detaylar.

Açık Uçlu Sınav Soruları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ömer Demir yaptığı açıklamasında Lisans Yerleştirme Sınavında bu sene ilk kez açık uçlu sınav sorularının sorulacağını duyurdu. Ancak adayların zorlanmaması için soruların cevaplarının kısa yapılması planlanıyor.

Sorulacak olan açık uçlu sınav sorularında adaylara en fazla bir kelimelik ya da matematik sorularında maksimum 3 basamaklı cevabı bulunan sorular sorulacak. Adaylar her ne kadar açık uçlu sınav soruları döneminden korkuyor olsa da adayların yanlış kodlama yapmaması ve soruların nasıl olacağını görmesi için bu konu hakkında pek çok duyuru yayımlanacak.

Hangi Sınavdan Kaç Soru Sorulacak

Matematik testinden 3 soru
Fizik testinden 1 soru
Biyoloji testinden 1 soru
Kimya testinden 1 soru
Yabancı Dil testinden 3 soru
Tarih testinden 2 soru
Coğrafya testinden 2 soru
Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testlerinden 1 soru

Yukarıda hangi test için adaylara kaç açık uçlu sorunun sorulacağı belirtilmiş olup örnek sorular için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

Örnek Açık Uçlu Sınav Soruları