Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselerde eğitim görmek isteyen çok sayıda öğrenci için Türkiye'nin her bölgesinde Liseye Geçiş Sınavı LGS düzenlendi. LGS'ye Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinde eğitim görmek isteyen adaylar katıldı. Bu liselerde eğitim görmek istemeyen adaylar bilindiği üzere ev adreslerine en yakın bölgedeki liselerde eğitim görebilecektir. Geçtiğimiz gün sınavlara giren adaylar için Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyuna son dakika duyurusu paylaştı ve Liseye Geçiş Sınavı LGS soru ve cevap anahtarının açıklandığı belirtildi.

LGS SORU ve CEVAP ANAHTARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile Liseye Geçiş Sınavı LGS sözel bölüm ile sayısal bölümün hem sınavı sorularının hem de sınav sorularının cevaplarının kamuoyuna açıklandığı belirtildi. Sınav sorularına erişmek isteyen adayların https://bit.ly/2Z33zsg linkini takip etmesi gerekmektedir. İlgili linki tarayıcılarının url bölümüne yapıştıracak olan adaylar enter tuşu ya da git butonu yardımı ile hem sayısal sorular ile cevap anahtarı hemde sözel sorular ile cevap anahtarına ulaşabileecektir.

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR

LGS sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu. Bu tarihi beklemek istemeyen adaylar ilgili sorular ile cevap anahatını kontrol ederek kaç doğru ve yanlışlarının olduğunu öğrenebilir akabinde puan hesaplamasını yaparak kaç puan aldığını öğrenebilir. Puan hesaplaması yapmak isteyen adaylar aşağıdaki resimde yazan bilgileri kullanabilir.