Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından yapılan düzenleme ile artık liseye geçişte öğrenciler ister sınava girerek liseleri tercih hakkına sahip oluyor isterse adreslerine en yakın yerde bulunan imam hatip liseleri, meslek liselerine geçiş yapabilmektedir. Hali hazırda başarıları ile ünlü olarak bilinen Anadolu Liseleri ve Fen Liselerine adayların giriş yapabilmeleri için MEB tarafından Türkiye'nin dört bir yanında yapılan Liseye Geçiş Sınavı LGS'ye giriş yapması gerekmektedir. 2019 yılı LGS sınavı tamamlandı ve soru cevap anahtarları da duyuruldu. Peki 2019 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, LGS sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu.

LGS 24 HAZİRANDA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama neticesinde çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı Liseye Geçiş Sınavı LGS sonuçlarının 24 Haziran 2019 tarihinde kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. Buna göre adaylar bu tarihi beklemek istemiyorsa hemen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklana LGS sınav soruları ve cevap anahtarını inceleyerek sözel ile sayısal bölümden kaçar doğru ve yanlışlarının olduğunu ardından hesaplama araçları ile kaç puan aldığını öğrenebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liseye Geçiş Sınavı LGS'ye katılan adayların sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak. Bu tarihin ardından adaylar almış oldukları puanlara göre Fen Lisesine ya da Anadolu Lisesine kayıt yaptırabilecek olup puanı düşük olan ya da Fen ile Anadolu liselerinde eğitim görmek istemeyen adaylar adreslerine en yakın lise de eğitim görme hakkına sahip olacaktır.