20 Haziran Cumartesi günü liselere giriş sınavı 81 il genelinde tamamlandı. Sosyal mesafe ve maske kuralları eşliğinde gerçekleştirilen sınavın 81 il genelinde sınırlı sokağa çıkma uygulanarak koronavirüs yayılımının önüne geçmek için bazı tedbirlerde almıştı. Milyonlarca öğrencinin bugün girdiği 2020 LGS Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu! 

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK? Ağırlık katsayılarına göre yapılacak hesaplamar sonucunda her bir bölümden standart sapmalara göre ham puanlar oluşturulacak. Sınav ortalaması ve öğrencilerin sayısı gibi bazı hesaplamalar yapılacak. Sınava giren öğrenciler LGS sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak etmekteler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvim doğrultusunda liselere giriş sınavı iki oturumda gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden 16 Temmuz 2020 tarihinde sonuçlar açıklanacak. Ayrıca öğrencilerin adresilerine herhangi bir tebligat gönderilmeyecektir. Sonuç sorgulama ekranı belli oldu. Sonuçlar açıklandığında, https://www.meb.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ile sorulama yapabilirsiniz.

LGS TERCİHLERİ;

2020 LGS tercihlerinin 17 Temmuz tarihinden sonra alınmaya başlaması ve Temmuz ayı sonları da devam etmesi bekleniyor.Bilindiği gibi 2019 yılında tercih işlemleri 1 ile 12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.