Liselere giriş için basamak sınavı olan LGS için adaylar geçtiğimiz dönemde sınava girmiş ve sınav sonrası ise puanlarına göre lise tercihi yapmışlardı. Bugün itibari ile açıklanan tercih sonuçları ile birlikte ise adaylar yaptıkları tercih sonuçlarına göre liselere yerleşmiş oldu. Özellikle bu yıla ait istatistiklerde ilk üç tercihini kazanan adayların oranı %90’ları geçse de istediği liseye yerleşemeyenler ise boş kontenjanlar ile bir daha tercih yapmak istemektedir. Buna göre ilgili detaylar haberin devamında yer almaktadır.

LGS Boş Kontenjanlar Ne Zaman Açıklanacak

Birçok kişinin liseye giriş için tercih yaptığı LGS tercih sonuçları bugün açıklanmış bulunuyor. Yine binlerce lise adayının merakla beklediği yerleştirme sonuçlarında adayların birçoğu istedikleri liseye yerleşmiş olsa da istedikleri yere yerleşemeyenler ise boş kontenjanları beklemeye başladı. Bu sayede adaylar istedikleri okullarda boş kontenjan olması hainde yine tercih yapma hakkına sahip olacak. Bu noktada LGS için boş kontenjanlar henüz açıklanmamış olup asıl adayların liselere kayıt yapmasının ardından açıklanacağı biliniyor. MEB tarafından açıklanacak olan boş kontenjanların ise bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

Nakil İşlemleri Ne Zaman Olacak?

LGS tercihlerinin açıklanmasında sonra adayların merak ettiği konularda biri de lise nakil işlemleri olup bu noktada takvimde 29 Temmuz ile 2 Ağustos arasında adaylardan 1. Nakil tercihleri başvurusu alınacak, 5 Ağustos’ta 1. Nakil sonuçları açıklanacak, 5 ile 8 Ağustos’ta adaylardan 2. Nakil başvuruları alınacak ve 10 Ağustos’ta ise 2. Nakil sonuçları ilan edilecektir.

Editör: TE Bilisim