Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene personel alımı yapmaya devam ediyor. Bünyesine memur, yardımcı gibi pozisyonlarda istihdam etmek için ilanlar vermeye devam eden KYK aynı zamanda hizmetli pozisyonu içinde personel alımları yapmaktadır. Engelli ve engelsiz tüm adaylara iş imkanı sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu geçtiğimiz aylarda yayınladığı bildiri ile 1403 sözleşmeli memur alımı yapacağını duyurmuştu. Alınacak olan memurlar sözlü mülakatlara girdi. Yayınlanan rakamsal açıklamalara göre mülakatlara toplam 5 bin aday girerken bu adayların sadece 1403 tanesi KYK'da sözleşmeli memur olacak.

Mülakat Sonuçları Açıklandı

Kredi ve Yurtlar Kurumunun düzenlemiş olduğu sözlü mülakat sonuçları bugün yayınlanan resmi bildiri ile açıklandı. Adaylar aşağıda vermiş olduğumuz linkte tıklayıp kimlik bilgilerini girerek kazanıp kazanmadıklarını sorgulayabilir.

Sorgulama linki: http://tercihler.gsb.gov.tr/2016/KykSozlesmeliYurtYonetim/

Peki sözlü mülakatı kazanan adaylar ne yapacak? Kredi ve Yurtlar Kurumu kazanan adayların listesini duyurdu. 22 Temmuz'a kadar söz konusu adayların başvuru için KYK'ya müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaat sırasında sözleşmeli memurların yanlarında nüfüs cüzdanı, mal bildirim formu, KPSS sonucu, Adli sicil kaydı, 6 tane vesikalık fotoğraf, adresi bilgisi ve erkekler için e-devlet üzerindne alınmış askerlik durum belgesine ilişkin evrakları getirmesi gerekmektedir. Yedek listede olan adaylar için Kredi ve Yurtlar Kurumundan başvurular sonrasında yeni bir açıklama bekleniyor. Sözlü mülakat sonuçları oldukça geç açıklandığı için bazı adayların başka pozisyonlara başvurduğu ya da 2016/1 KPSS Merkezi Atama ile başka kurumları kazanma ihtimalinin olduğu düşünülmektedir.
Editör: TE Bilisim