4 Kasım 2018 tarihli Önlisans KPSS sıanvı sona erdi. Peki sınavda hangi sorular yöneltildi. İşin olsa ekibi olarak sınava giren adayların heyacını paylaşıyor ve adaylara KPSS'de yöneltilen soruları değerlendiriyoruz. 

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylara kazandıkları takdirde atanacakları memur kadrolarında bilmesi gereken konuların başında olan "657 sayılı Devlet Memurları haftalık ne kadar süre ile çalışırlar" sorusu ile "657' de fiilen devlet memuru iken çalışma arkadaşını taciz edenlerin alacağı ceza" soruları yöneltildi. Buna göre soruların cevaplarını yanıtlıyoruz.

657'YE TABİ MEMURLARIN ÇALIŞMA SÜRESİ

657 Sayılı Devlet Memurları kanununda Bölüm5'te memurlaırn çalışma saatleri ile ilgili hükümler yer almaktadır. Memurlar haftalık çalışma süreleri genel olarak 40 saattir. Cumartesi ve pazar günleri tatil oalrak düzenlenir. Gnlük çalışma sürelerinde işe başlama akşam iş bitirme saatlerini illerde valiler  hizmet bölgelerine göre Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenir.

Diğer soruda ise 657' de fiilen devlet memuru iken çalışma arkadaşını taciz edenlerin alacağı ceza sorulmaktadır. Memurlar kamu kurum ve kuruluşlarında yaptıkları esnada haklarında disiplin işlemleri yürütülebilir.  Disiplin cezalarında aylıktan kesme, kınama, memuriyetten çıkarma gibi işlemler uygulanır.

Diğer soruların cevabı için işin olsa mobil uygulaması ve sosyal medyadan takip etmeyi unutmayınız.

İşin olsa Mobil uygulaması

İşin olsa sosyal medya

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim