Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona virüsü ile mücadele etmeye devam ederken bir çok kurum ve bakanlıktan virüse ilişkin yeni düzenlemeler yapılırken YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından bugün yapılan resmi duyuruda üniversiteye girmek isteyenlerin katılacağı sınav olan YKS'nin 25 Temmuz ile 26 Temmuz tarihlerine ertelendiği vurgulandı. Fakat bu tarih KPSS alan bilgisi sınavı ile çakışmakta olup KPSS'ninde tarihinin değişmesi bekleniyor.

KPSS TARİHİ DEĞİŞEBİLİR

Yükseköğretim Kurumları Sınavının oturumları olan Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterelili Testi AYT ile  Yabancı Dil Testi YDT sınavları 25 Temmuz ve 26 Temmuz tarihlerinde yapılacak. KPSS lisans alan sınavları da 25 ile 26 Temmuz tarihlerinde yapılacağından dolayı iki sınavın çakıştığı gözlemleniyor ki çok sayıda öğrencinin hem KPSS lisans'a girdiği hemde TYT, AYT, YDT'ye girdiği bilnmektedir. İki sınav tarihleri çakıştığı için KPSS lisansın da tarihinin değişmesi ön görülmektedir. Peki sınav erkene mi alınır yoksa ileri bir tarihe mi?

KPSS LİSANS NE ZAMAN YAPILIR

Buna göre YÖK tarafından yapılan açıklama da YKS, TYT, AYT, YDT ileri bir tarihe alındı ve genel olarak sınavlar ileri bir tarihe alınmaktadır. Bu sebepten dolayı alan KPSS sınavı da ileri bir tarihe alınabilir ki bir çok öğrenci sınavın Ağustos ayında yapılmasını talep etmektedir. ÖSYM konuyu fark etmiş olup üzerinde inceleme yapmakta ve yakın zamanda konu hakkında düzenleme yapıldığını duyuracaktır.