Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 2019 yılı Kaymakamlık Sınavı başvuru tarihleri duyurulmuştu. Kaymakamlık başvuruları eylül ayında alınacak olup adayların bı sınava katılabilmeleri için sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir. Söz konusu başvuru kılavuzu Resmi Gazete'de 07 Eylül 2019 tarihinde duyurulara tüm detaylar kaymakam adaylarına sunuldu. Peki Kaymakam yolunda ilerleyen adayların sınava katılabilmeleri için ne kadar ücret ödemeleri gereklidir?

2019 KAYMAKAMLIK SINAVI ÜCRETİNE ZAMN YAPILDI!

2019 yılı kayamkamlık sınavı sonucunda 100 kaymakam adayı alınacak. ÖSYM tarafından düzenlenen tüm sınavlara 2019 yılı itibari ile zam geldi. Aynı şekilde 100 Kişilik Kaymakam adayı alımında da başvuru ücretine zam yapılacak 2019 yılı sınav ücreti 216 TL olarak bildirildi.  2018 yılında yapılmış olan Kaymakamlık sınavı ücreti ise 180 TL idi. Yani bu yıl kaymakamlık sınavına 36 TL zam gelerek adaylar büyük hüsrana uğradılar.

SINAV ÜCRETİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Sınava girecek adaylar 19-26 Eylül 2019 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 216,00 TL sınav ücreti yatıracaklardır. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, 324,00 TL olan sınav ücretini aynı gün yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Adaylar, banka/ATM’den sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır. Adaylar, sınava başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmalıdırlar. Yatırılan ücret, iade edilmeyecektir, ödeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve İçişleri Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.

KAYMAKAMLIK BAŞVURU ŞARTLARI VE KILAVUZ BURADA