Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan bakanlıklar, kamu kuruluşları düzenli olmak üzere aralıklarla görevde yükselme sınavı yapmaktadır. Belirlemiş olan sınıflarda istihdam etmekte olan adayların girdiği bu sınavda başarılı olanların görevleri yükselirken yine ünvanlarında da değişiklik olmaktadır.

Karayolları Genel Müdürlüğünün düzenleyeceği görevde yükselme sınavı hakkında detayların açıklanması beklenirken 23 Mart 2017 tarihli Resmi Gazete'de Karayolları Genel Müdürlüğünün görevde yükselme sınavı yönetmeliği yayımlandı.

GYS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR

Karayolları Genel Müdürlüğünü görevde yükselme sınavı düzenleyecek peki bu sınava hangi sınıflarda istihdam eden personeller girecek ve aranan şartlar ne olacak buna göre;

Karayolları Genel Müdürlüğü görevde yükselmeye tabii kadrolar Şube, ikmal, atölye müdür ve müdür yardımcıları, şef, başmühendis, hukuk müşaviri, uzman, araştırmacı, eğitim uzmanı, APK uzmanı, sivil savunma uzmanı, ayniyat saymanı, muhasebeci. Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, ambar memuru, veznedar, bekçi ve hizmetli olarak belirlendi.

Karayolları Genel Müdürlüğünün düzenleyeceği görevde yükselme sınavına girecek olan adayların KGM bünyesinde azami 2 yıldır istihdam etmesi gerekmektedir. Tabi bu süre pozisyonlara göre değişiklik gösterecek ancak en düşük sınıf için adayın iki yıldır istihdam ediyor olması gerekecek. KGM GYS sınavına ilişkin duyuru yayımlandıkça bilgi verilecektir.
Editör: TE Bilisim