Kamu personel olmak için adaylar dikkat başvurular bugün son!

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan sınavlardan bir tanesi de Kamu Personeli Seçme Sınavı. 2020 KPSS sınavı başvurulara Geçtiğimiz günlerde almaya başladı.  Lisans düzeyinde mezun durumda bulunan ya da daha önce mezun olan adayların girdiği sınavlardan bir tanesi de KPSS sınavıdır.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinde açıklanan.  https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris?ReturnUrl=%2FKPSS1%2F2020%2F1%2FBasvuruKayit linkini tıklamak ve T.C. kimlik numarası ile şifre girişini yapmak. Kimlik, adresi, iletişim, eğitim, sınava ilişkin bilgiler, sağlık durumu, oturumları seçerek tüm adımları tamamlamak ve önizleme onay butonuna basmak yeterli olacaktır.

KPSS BAŞVURUSU SON TARİHİ NEDİR?

Adaylar başvurularını Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aday işlemleri sistemi aracı ile gerçekleşebileceklerdir. 13 Temmuz 2020 saat 23.59 a kadar başvurular devam edecektir. Lise ve Önlisans düzeyindeki KPSS başvuruları 21 Ağustos tarihinde başlayacak. Lise mezunları için memur adayları 15 Eylül tarihinde açılacak olan başvuru ekranından işlemlerini tamamlayabilecekler.

Başvuru Ücreti Ne Kadar? Genel kültür oturumu ile eğitim birini otunun sınav ücreti her oturun başına 80 TL olarak açıklanmıştır. KPSS alan bilgisine girecek adaylar için her oturum başına 55 TL ödenecektir. Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavlarına başvuru yapacak adayların 80 TL başvuru ücretini ödemeleri gerekmektedir.

Başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen adaylar ÖSYM ödeme sayfası üzerinden gerçekleştirebilirler. Diğer bankaların internet bankacılığından şubelerinden ya da ATM'lerinden sınav ücretini ödemek isteyen vatandaşlar için ise Akbank şubeleri ATM internet bankacılığı Albaraka Türk şubeleri ATM internet bankacılığı Finansbank şube ATM internet bankacılığı Türk katılım Bankası'nın ATM bankacılığı ve şubelerinden Halkbank internet bankacılığından ATM'den ve şubelerinden ING Bank'ın sadece internet bankacılığı ve şubelerinden Vakıf katılım Bankası'nın sadece ATM ve şubelerinden Ziraat Bankası ise sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığından ödemeler gerçekleştirilecektir.

Başvuru ücreti son ödeme tarihi nedir? Başvurular 13 Temmuz 2020 tarihinde tamamlanacak. Ödeme işlemleri için 14 Temmuz 2020 saat 23.59 a kadar süre devam edecek. Adaylar KPSS lisans başvuru ücretlerini yukarıda belirtilen bankaların şubelerinden internet bankacılığından ve internet bankacılığı üzerinden ya da kredi kartı ile ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleşebileceklerdir.

KPSS SINAV TARİHİ NEDİR? 6 Eylül 2020 tarihinde 81 il genelinde sınav oturumları gerçekleşmeye başlayacak ve sonuçlar 22 Ekim 2020 tarihinde açıklanacak.

GEÇMİŞ YILLARDAKİ KPSS SORULARI: Ösym her sınavın ardından yapılan sorular ve cevap anahtarını paylaşmaktadır.  https://www.osym.gov.tr/TR,15071/kpss-cikmis-sorular.html  adresinden KPSS çıkmış soruları 2006 yılından 2018 yılına kadar Lise, önlisans ve lisans düzeyinde açıklanmıştır.