Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yabancı Dil Sınavlarını normal sınav türü şeklinde yaptığı gibi elektronik türde de düzenlemektedir. Bu sınava giren adaylar tablet üzerinden soruları görmekte ve işaretlemektedir. Bu sayede hem kağıt israfı yapılmamış olmakta hemde kodlama hatası ile adaylar karşılaşmamaktadır. Optik okuyucu cihazların sonuçları okuması beklenmediği için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aynı gün veya en geç bir ki gün içerisinde elektronik sınavların sonuçlarını resmi internet sitesi aracılığı ile duyurmaktadır. 15 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen elektronik yabancı dil sınavı (e-yds) sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile adaylara sunuldu.

e-YDS Sonuç Sorgulama Sayfası

Eğer sizlerde bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu elektronik yabancı dil sınavına girdiyseniz aşağıda ki linke vatandaşlık numaranız ile ÖSYM şifrenizi yazarak giriş yapabilir ve sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4170

Elektronik sınava genel olarak adaylar alışkın olmadığı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile adaylara ücretsiz olarak deneme e-yds sınav kitapçıkları vermektedir. Sizlerde bu soruların nasıl olduğunu ve sınavın nasıl yapıldığını incelemek istiyorsanız aşağıdaki linkten detayları öğrenebilirsiniz.

http://esinav.osym.gov.tr/deneme

Elektronik sınavların yaygınlaşması ile ÖSYM tarafından düzenlenmekte olan tüm sınavların bu şekilde yapılması ve hızlı bir şekilde okunulup sonuçların kamuoyuna duyurulması planlanıyor.