Kamu kurumlarında memur olarak atanmak isteyen engelli adaylar için merkezi alımlar yapılacak. EKPSS sınavlarından alınan puanlara göre yapılacak atamalar için geri sayım başladı. Yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak? Tüm adaylar bu sorunun cevabına kilitlendi.

19 Aralık tarihinde başlanan tercihler 23 Aralık tarihinde sona erdi. 2019 yılı sona ermeden tercih sonuçlarının adaylara duyurulması bekleniyordu. Daha önce yapılan tercihlerin sonuçları için değerlendirmeler 25 gün sürmüştü. Bu konuda beklenen olmasa da 2020 yılının ikinci haftasında 6 Ocak ile 10 Ocak haftasında EKPSS tercih sonuçları adaylara duyurulabilir.

2020 EKPSS SINAVI NE ZAMAN?

2020 yılında engelli kamu personeli seçme sınavına girecek adaylar için geri sayım başladı. EKPSS 2020 sınavına başvurular 20 Ocak tarihinde başlanacak. 12 Şubat tarihine kadar başvurular devam edecek. Sınav tarihi ise 26 Nisan 2020 olarak açıklandı. Sınavların tamamlanmasının ardından kura yapılacak. Kura sonuçları 27 Mayıs tarihinde adaylara duyurulacak. EKPSS sınavında Tarih, Osmanlı Tarihi, İnkılap Tarihi, Coğrafya, Güncel Konular, Türkçe, Matematik ve Vatandaşlıktan sorular yöneltilmektedir. Eğitim düzeyinde lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için 2020 yılındaki memur alımlarında kadrolar olacaktır. Adaylar eğitim düzeylerine göre yerleştirilecektir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim