Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimiz seneden beri yapılan Elektronik Yabancı Dil Sınavı bu sene 11 Haziran 2016 tarihi ile yapıldı. Bilindiği gibi bu sınavın önemi oldukça fazla çünkü pek çok kurum adayların İngilizce bilip bilmediğiniz YDS ya da e-YDS sınav sonucuna bakarak belirlemektedir bu yüzden adaylar sınavdan yüksek almak için elinden geleni yapmaktadır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yaptığı sınavların bazıları hızlı şekilde açıklanırken bazı sınavların açıklanması aday sayısından dolayı haftaları bulmaktadır. Elektronik Yabancı Dil Sınavı 11 Haziran 2016 tarihinde yapıldı. Söz konusu sınav ÖSYM tarafından gün içinde sonuçları açıklandı ve sonuçlar ile beraber soru kitapçığı da yayınlandı.

Elektronik Yabancı Dil Sınavı ile Yabancı Dil Sınavında arasında her hangi bir fark bulunmamakta ve adaylar sadece e-YDS'e elektronik ortamda girmektedir. Soru kitapçıklarını toplanmaması bir merkezde incelenmemesi gibi durumlar olmadığından dolayı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav sonuçlarını çabuk açıklamasını bekliyorduk. 

Adaylar Elektronik Yabancı Dil Sınavında 80 tane soru cevapladı. Sınavın bitmesi ile adayların kimileri sınavı kolay bulurken her zamanki gibi kimileri oldukça zor buldu. Sizde soru yayınlanan soru kitapçığını incelemek ve açıklanan puanlara bakmak için hemen aşağıdaki linkleri takip ediniz.