Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile bugün yapılan duyuruda Elektronik Yabancı Dil Sınavı 2017/4 başvurularının başladığı duyuruldu. Buna göre adaylar 22 Mart 2017 tarihinden 22 Nisan 2017 tarihine kadar başvuruları yapabilecek.

Başvurular her zaman ki olduğu gibi yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmakta olup adaylar elektronik ortam da Yabancı Dil Sınavına katılmaktadır. Genel olarak sınavların sonuçları aynı gün içerisinde belli olmaktadır.

RANDEVU İŞLEMLERİ BAŞLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan Elektronik Yabancı Dil Sınavı 2017/4 başvuruları 22 Mart 2017 tarihinde başladı. Bilindiği gibi başvurular KPSS başvurusu gibi yapılmamakta ve randevu sistemi üzerinden yapılmaktadır. Adaylar müracaatlarını ÖSYM aracılığı ile yapabilmektedir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

https://ais.osym.gov.tr/

Yukarıda verilmiş olan linki takip edecek olan adaylar e-YDS 2017/4 seçeneği aracılığı ile ödeme bölümüne yönlenebilir. Bu adımda T.C. kimlik numarasını girecek olan adaylar İstanbul, Ankara ve İzmir başvuru merkezlerinden bir tanesini seçebilir. İstanbul ve İzmir için yapılacak olan e-YDS kontenjanları doldu adaylar ancak Ankara için müracaatlarını yapabilir.

Elektronik Yabancı Dil Sınavı 2017/4 sınavı 29 Nisan 2017 saat: 14.30'da yapılacak. Sınav sadece Türkiye geneli İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde yapılacaktır. Müracaatlar 22 Nisan 2017'e kadar yapılacak ancak kontenjanların dolmaması için adayların hızlı bir şekilde müracaat etmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim