Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Elektronik Yabancı Dil Sınavı 2016/7 müracaatları başladı. 2016/ e-YDS sınavı İngilizce için yapılacak olup sınavlar Ankara, İzmir ve İstanbul'da bulunan binalarda yapılacak. Başvurularını eksiksiz yapan adaylar 16 Temmuz 2016 tarihinde ise sınava girecek. Sınav saat 14.00'da başlayacak olup toplam 150 dakika adaylara sınav süresi tanınacak.

Adaylardan Büyük İlgi Var

Elektronik Yabancı Dil Sınavı 2014 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenmiş olup ilk yapıldığı günden beri adaylar tarafından büyük ilgi görmüştür. Kamuoyuna yapılan duyurular ile ÖSYM pek çok adayı e-YDS sınavı ile tanıştırmış ve bu sınava daha çok katılımın olmasını sağlamıştır. e-YDS ile hem adaylar daha rahat oluyor hemde ÖSYM'nin işi kolaylaşıyor. Adaylar masalarında bulunan tablet bilgisayar yardımı ile sorularını cevaplarken ÖSYM sınavı interaktif ortamda yaptığı için optik toplama, optik çalınma, optik koruma gibi görevleri yapmak zorunda kalmıyor ve sınav sonuçlar en geç 1-2 gün içerisinde belli oluyor.

E-Deneme Yayınlandı

İlk defa Elektronik sınava girecek olan adayların işini kolaylaştırmak için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile kullanıcılara e-deneme uygulaması yaptı. Aşağıda vermiş olduğumuz linke girerek E-Deneme sınavını görebilir ve Elektronik sınavların nasıl olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

E-Deneme Sınavı: http://esinav.osym.gov.tr/deneme
Başvurular: ais.osym.gov.tr
Editör: TE Bilisim