Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Açıköğretim Fakültelerinde öğrenim gören ya da her hangi bir üniversitenin Meslekyüksek Okulunda eğitim görüp lisans bölümlerine geçmek isteyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavına müracaat etmesi gerekmektedir. Bu sene DGS başvuruları 31 Mayıs tarihinde başladı ve 13 Haziran (yarın) itibari ile sona erecek.

Bu sınava başvurmadan Açıköğretim Fakültelerinde veya Meslekyüksek Okullarında öğrenim gören adayların lisans bölümlerine geçiş yapması yasaktır.

Dikey Geçiş Sınav Ücreti Ne Kadar?

Açıköğretim Fakülteleri ya da Meslekyüksek Okullarında öğrenim görüp lisans bölümlerine yerleşmek isteyen adayların mutlaka Dikey Geçiş Sınavına girmesi gerekmektedir. Daha önceki yıllarda sınav sistemi yerine üniversitelerin lisans bölümlerine müracaat yapılmaktaydı. Fakat karışıklıkların giderilmesi ve tüm Türkiye geneli öğrencilerin aynı sınava girmesi için Dikey Geçiş Sınavı adı altında öğrenciler sınava sokulmaya başlandı.

Dikey Geçiş'e başvuru yapan adayların söz konusu sınava girebilmesi için 80 TL ücret yatırması gerekmektedir. Bu sınav ile öğrencilerin dereceleri belirlenmekte ve üniversitelerin lisans bölümlerine ona göre müracaat etmeleri sağlanmaktadır. Açıköğretim'den ya da Meslekyüksek Okulundan Lisans bölümlerine geçiş yapan adayların görmedikleri dersleri fark olarak vermeleri gerekmektedir.