9 Haziran tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile birlikte 2 yıllık üniversite eğitimi alan öğrencilerin 2 yıl daha eğitimle uzatarak 4 yıla tamamlama imkanı sağlanıyor. Bu konu ile ilgili bugüne kadar süreç sorunsuz bir şekilde ilerlerken, özellikle son yapılan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının hala açıklanmamış olması, adaylarda da daha çok beklenti ve merak yaratıyor.

DGS süreci nasıl ilerledi?

9 Haziran ile 17 Haziran tarihleri arasında başvuruların alındığı Dikey Geçiş Sınavı’nda sınav 9 Ağustos tarihi itibariyle yapıldı. Başvuru yapan adayların katılım gösterdiği bu sınavlar sonrasında ise tercih sürecine geçiş yapıldı. Tercih yapan adaylar nereye yerleştiğini merak ederken, bu konu ile ilgili süreç hala netleştirilmedi. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda ise Dikey Geçiş Sınavı’nın 9 Eylül tarihi itibariyle açıklanacağı belirtildi. Adaylar 9 Eylül tarihi itibari ile yapacakları kontroller sonrasında Dikey Geçiş Sınavı için yaptıkları tercihler doğrultusunda herhangi bir yere yerleşme hakkı kazandığını öğrenebilecek.

9 Eylül'de yapılacak açıklamalar ile birlikte aynı zamanda mevcut adaylar için tercih sonrası üniversite kayıt işlemleri de başlamış olacak. Şu anda YKS ile devam eden bu süreçte, üniversiteler için Dikey Geçiş Sınavı ile gelen öğrencilere geç kayıt işlemleri yapılıyor. Bu doğrultuda adaylar yerleştikleri üniversiteler için kolay bir şekilde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

DGS sonuçları 2020 nasıl öğrenilecek?

Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların 9 Eylül tarihinde ÖSYM sonuç sayfasına giriş yapması yeterli olacak. Bu bölümde açılacak olan sonuç ekranından adayların T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile yapacakları giriş sonrasında sonuç bilgileri ekranda yer alacak. Bu bilgiler doğrultusunda adayın herhangi bir üniversite programına yerleşip yerleşmediği gibi tüm detayları öğrenmek mümkün olacak.

Editör: TE Bilisim