Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sürekli olarak kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alım ilanları yayımlamaya devam etmektedir. Alımların bir bölümünde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arandığı gibi bir bölümünde KPSS şartı aranmamaktadır. Geçtiğimiz haftalarda CTE tarafından yayımlanan ilan ile toplam 978 personel alınacağı duyurulmuştu. Bu alımların 317 tanesi ceza ve infaz katibi pozisyonu için yapılacaktı. Geçtiğimiz günlerde başvurular sona erdi ve ceza ve infaz katibi alımı uygulama sınavı hakkında CTE'nin duyuru yayımlaması beklenmekteydi. Sonunda duyuru yayımlandı.

25 İlan Metni

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 317 ceza ve infaz katibi alımı uygulama sınavı hakkında 25 farklı ilan metni yayımladı. Söz konusu uygulama sınavı 25 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olup adayların bu tarihe kadar ilan metinlerini inceleyerek uygulama sınavı hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Şüphesiz en önemli detay hızlı yazma konusudur. Uygulama sınavında tüm adaylara 3 dakikalık bir sür CTE tarafından verilmekte ve adayların bu üç dakikalık süre içerisinde en az 90 kelimelik bir yazı yazması istenmektedir. Ceza ve infaz katibi adaylarının 3 dakikalık süre içerisinde yazacağı 90 kelimelik yazıyı eksiksiz ve atlamadan yazması gerekmektedir. Diğer detayları öğrenmek, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu 25 metinlik ilanı incelemek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

http://www.cte.adalet.gov.tr/duyurular/2017/01-1/ilan.asp