Adalet Bakanlığı bünyesinde ki Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama ile unvan değişikliği ve görevde yükselme için yapılacak olan sınavların ileri bir tarihe ertelendiği kamuoyuna duyuruldu. Söz konusu sınav hakkında bilgi ve sınav tarihi 30 Haziran 2016 - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında duyurulmuştu.

Buna göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yayımladığı bildiri ile boş bulunan idare memuru, şef, sayman, öğretmen, sosyolog, mühendis, teknisyen ve sağlık memuru kadroları pozisyonları için görevde yükselme sınavı açacağını duyurmuş şartlar ve katılım hakkında da pek çok bilgiyi kamuoyuna paylaşmıştı.

İkinci Kez Ertelendi

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri yukarıda belirtilmiş olan kadrolar için görevde yükselme sınavı açmış ve bu sınava katılmak isteyen adayların 13 Ağustos 2016 tarihi ile sınava tabii tutulacağı açıklanmıştı. Ancak 15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişimi nedeni ile görevde yükselme sınavı 8 Ekim 2016 tarihine ertelenmişti. Yine yayımlanan bildiri ile söz konusu görevde yükselme sınavının ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Şu an için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden erteleme tarihi hakkında her hangi bir duyuru yapılmadı ve açıklama da sadece sınavın daha ileri bir tarihte yapılacağı belirtildi. İlerleyen haftalarda konu hakkında tarihin belirtildiği bir açıklamanın yapılması beklenmektedir.