Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı’nın tarihini ve detaylarını yayımladı. 7 bin personelin istihdam edileceği alım için yazılı sınav 20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

Bekçilik sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerine 11 Ekim’den itibaren www.meb.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

BEKÇİLİK SINAVINDA NELER SORULACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı’nın yayımladığı duyuruya göre sınavda 100 soru sorulacak. Sınavda adayların soruları 120 dakikada çözmeleri beklenecek. Ayrıca soru kitapçıkları A ve B türünde olup cevaplar da 5 şık üzerinden yanıtlanacak.

Sınav müfredatı 2017-2018 eğitim öğretim yılı ve öncesinden olacak. Adaylara;

Türkçe ( Ortaöğretim düzeyi ) 20

Sosyal Bilgiler ( İlköğretim düzeyi ) 15

Fen Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15

Hayat Bilgisi ( İlköğretim düzeyi ) 15

Matematik ( İlköğretim düzeyi ) 15

Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi ) 20 olmak üzere toplamda 100 soru sorulacak.

Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Bu da adayların boş bırakma yerine kendilerine en yakın cevabı işaretlemesinde herhangi bir mağduriyet yaşatmayacak.

Sınavda 100 üzerinden 50 puan adaylar başarılı sayılacak. Yani adaylar başarılı olabilmeleri için en az 50 soruyu doğru olarak yanıtlamak zorunda.

BEKÇİLİK SINAVLARI NERELERDE YAPILACAK?

Bekçilik sınavı 10 farklı ilde eş zamanlı yapılacak. Sınavlar İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum ve Batman’da yapılacak.

SINAVA GİRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adaylar sınava girerken yanlarına sınav giriş belgesini ve geçerli kimlik belgelerinden birisini (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) bulundurması gerekiyor. Sınavda kalem ve silgi aday tarafından temin edileceği için iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş getirmeleri gerekiyor. Adayların sınavda mağduriyet yaşamamaları için duyuruda yer alan uyarıları dikkatle okumaları gerekiyor.

BEKÇİLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı’nın yayımladığı duyuruda sınav sonuçlarının 7 Kasım 2018 günü açıklanacağı ifade edildi.

Polis Akademisi Başkanlığı Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı duyurusu için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim