Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan 2019/1 ve 2019/2 Çarşı ve Mahalle Bekçi alımı yazılı sınav için geri sayım başladı.

YAZILI SINAV GİRİŞ BELGESİ;

Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyurularda yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar için 13 Temmuz tarihinde sınav gerçekleştirileceği ifade edildi. Buna göre her iki sınavda 13 Temmuz tarihinde saat 09:00 da başlayacak ve sağlık kontrollerinden başarılı olan adayların sınava alınacağı belirtildi. Yazılı sınav giriş yerleri bilgileri bugün Milli Eğitim bakanlığı tarafından açıklandı. Sınav giriş yerlerine erişmek için, adayların e-devlet girişinden giriş yaparak sınav giriş belgelerine erişebilecekler.

Sınav giriş belgeleri için: http://www.meb.gov.tr/13-temmuz-2019-tarihinde-yapilacak-olan-2019-1-donem-ve-2019-2-donem-carsi-ve-mahalle-bekciligi-yazili-sinavi-giris-yeri-bilgileri/duyuru/18968

Şahsen müracaatlarını yapan, ön sağlık kontrollerinden geçen ve yazılı sınava katılım hakkı elde eden adaylar sınavı da başarılı bir şekilde geçmeleri halinde mülakat sınavından başarılı olmaları gerecektir. Bu aşamalardan yazılı sınav için 13 Temmuz tarihinde MEB tarafından sınav gerçekleştirilecektir. Yazılı sınav çoktan seçmeli yazılı test şeklinde olacaktır.

SINAV KONULARI;

Sınavda Genel Kültür, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgileri, Hayat Bilgisi konularından sorular yöneltilecektir. Yazılı sınavdan 50 ve üzeri puan alan adaylar başarılı olacaktır.

2019/1 yazlı sınav Ankara ve İstanbul illerinde yapılacak. 2019/2 yazılı sınavı ise Ankara, Batman, , Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas, Elazığ, Erzurum illerinde gerçekleştirilecek.  Örnek matematik ve Türkçe soruları ile yazılı sınav hakkında diğer detaylar için tıklayın.

Editör: TE Bilisim