İlk kez köylere de alınacak olan  çarşı ve mahalel Bekçi alımı yazılı sınavı 2018 soruları merak ediliyor!

Sağlık muayenelerin ardından yazılı sınav 13 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Geçmiş dönemlerde bekçi sınavı soruları Polis Akademisi Başkanlığına Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için ilk kez köylere de yeni istihdamlar için başvurular alındı. Buna göre 2019/1 ve 2019/2 bekçi alımı yazılı sınavı 13 Temmuz tarihinde yapılacak.

EGM Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada; sağlık kontrollerinden başarılı olan adaylar için 15 ile 29 Nisan tarihleri arsında şahsen başvuru yapan adayların ön sağlık muayenesinden de başarılı bir şekilde hak kazanan için yazılı sınav gerçekleştirilecek.

BEKÇİLİK SINAVI DETAYLARI;

Yazılı sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. 2019/2 sınavı Sınav Ankara ve İstanbul illerinde yapılacak. 2019/1 sınavı ise Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas illernde gerçekleşecek. Sınav giriş belgeleri 5 Temmuz tarihinden itibaren açıklanacak. Adaylara 100 soru yöneltilecek. A ve B kitapçığı ile sorular doğrudan seçmeli 5 şıklı olacak. Sınav süresi ise 120 dakika. 50 ve üzeri puan alan adaylar başarılı olacaklar. Yanlışlar doğruyu götürmeyecek.

Türkçe konularından ortaöğretim düzeyi 20 soru, genel kültürden orta öğretim düzeyi 20 soru sorulacak. Sosyal bilgiler 15, fen bilgileri 15 soru, hayat bilgisi 15 soru, matematik 15 soru ilköğretim düzeyinde sorular sorulacak.

GEÇMİŞ YILLARDA TÜRKÇE SORULARI;

GEÇMİŞİ YILLARDA MATEMATİK SORULARI;

Tüm sorulara erişmek için tıklayın