Liseyi bitirdikten sonra açıktan üniversite okumak isteyen ya da lisans eğitimi görürken ikinci bir üniversite daha okumak isteyen adaylar Eskişehir Anadolu Üniversitesi ya da Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinde ki bölümlerini tercih yaparak harç ücretleri dahilinde açıktan üniversite okuyabilmektedir. YGS ve LYS sınavlarına açık uçlu sorular gelecek açıklamaları yapılırken 18 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan resmi gazete ile Açıköğretim Fakültesi sınavlarına da açık uçlu soruların geldiği duyuruldu. Şu an için AÖF'te bir buçuk milyon öğrenci eğitim görmektedir. Sınava giren adaylar test soruları ile karşılaştığı gibi açık uçlu sorular ile de karşılaşacak.

Açık Uçlu Sorular Sorulacak

Anadolu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptığı açıklamasında Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinde sorulmakta olan çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı açık uçlu soruların sorulacağını duyurdu.

Buna göre açık uçlu sorular bir ya da iki kelimeden oluşacak. Savaş tarihleri, kitap yazarları, doğru yanlış veya eşleştirmeli gibi açık uçlu sorular sorulabilecek. Açık uçlu sorularda 4 yanlış bir doğruyu götürmeyecek ve adaylar bu soruları istediği gibi cevaplayabilecek.