AÖF Öğrencilerine Tek Ders Müjdesi

Açıköğretim Sistemi'ne göre öğretim yapan 3 fakültenin olduğuna dikkat çeken, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, bu fakültelerde eğitim gören öğrencilere tek ders sınavı müjdesi verdi. Konu hakkında açıklama yapan Güney, tek ders sınavı hakkının mezun olma durumuna gelmiş öğrencilere sağlanacağını söyledi. Öğrencileri mağdur etmeme adına bu tek ders sınavı sistemini oluşturduklarına dikkat çeken Güney, 2014-2015 öğretim yılında 27 Haziran 2015 Cumartesi günü tek ders sınavının yapılacağını belirtti. Ancak tek ders sınavı sınırlı sayıda öğrenciyi kapsayacağı için 14 il merkezinde yapılacak. Tek ders sınavına girmek isteyen öğrenciler sınav yerlerini 11 Haziran'dan itibaren 'anadolu.edu.tr/acikogretim' adresinden seçebilecekler.

Öğrenciler için sınavın 14 il merkezinde yapılmasının avantaj olduğunu dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, o tarihte tatilde ya da şehir dışında olan öğrenciler kendilerine yakın bir ili tercih edebilecekler dedi. Bu yıl bu sınavık Konya ilinde ilk defa yapışacağını da sözlerine ekledi.

Öğrencileri bu sınavda bekleyen diğer bir ilk ise Açık öğretim fakültesi kimliğinin zorunluluğunun kalkması. Bu konu hakkında da açıklama yapan Güney, gelecek yıl açık öğretim fakültesi kimliği zorunluluğunun kalkacağını ve bu uygulamanın ilk olarak tek ders sınavında hayata geçeceğini duyurdu. Öğrenciler yanlarında TC Kimlik numaralarının bulunduğu kimlik, ehliyet veya pasaportla sınava girebilecekler.

Editör: TE Bilisim