AÖF Online Sınav Nasıl Olur! Sınav Tarihi! Sınav Süresi! Rektör Açıklaması

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi AÖF 2019/2020 eğitim ve öğretimi, bahar dönemli vize sınavları 18 ve 19 Nisan 2020 tarihlerinde yapılması planlanmıştı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Ertan çomaklı geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre yakın zamanda sınavlar ile ilgili basın açıklaması yapacağı ifade etmişti. 30 mart 2020 tarihli basın açıklamasına göre Açıköğretim sınavları online olarak yapılacak. AÖF online sınavlarının ne zaman olacağı tarihi açıklandı. Buna göre daha önce açıklanan takvime uygun olarak 20 Nisan itibari ile günlük bir sınav takvimi açıklanacak. Öğürenciler bu takvim doğrultusunda açıklanacak AÖF kampus web sitesine giriş yapacaklar. Sınav süresi kaç dakika olacak. Öğrenciler sorumlu oldukları sınavlardan 30 dakikada yöneltilen 20 soruyu çözecekler.

AÖF SINAVI İÇİN MERAK EDİLENLER;

AÖF sınavlarında doğrular yanlışları götürecek. Daha öncesinden oluşturulan soru havuzunda kişiselleştirilmiş olarak sorular yöneltilecek. Anadolu Üniversitesi Rektörü Çomaklı yaptığı açıklamalarda öğrencilerin kopya gibi olumsuz düşüncelere girmeyeceklerini öğrencilere  güvendiklerini fakat yapılacak sistemde kişileştirilmiş bir sınav gerçekleştirileceğini herkese aynı soruların yöneltilmeyeceğini ifade etti. Ayrıca sınav sorularının ya da cevapların kopyalanması çoğaltılması gibi durumlarda suç teşkil ettiğinden bu tür olaylara karşı cezai yaptırımlar uygulanabilecek.

Sınava nasıl giriş yapılacak? AÖf sınav sistemine kişisel bilgisayarlardan cep telefonundan ya da tabletten giriş yapılacak.

İnterneti olmayanlar ne yapacak. Bu öğrenciler sınava aöf bürosundan girecek. Randevu nasıl alınacak? İnterneti olmayan bilgisayarı yada akıllı telefonu olmayanlar için Anadolu Üniversitesi aöf bürolarından 6-7-8 Nisan 2020 tarihleri arasında randevu almaları gerekli olacak. Randevu çağrı merkezi numarası için 0850 200 46 10 numarasından erişebilirsiniz.

Soru sayısı, internetin kesilmesi halinde ne olacak? Sınav sistemi 18 Nisan ile 7 Mayıs tarihlerinde 20 gün erişilebilecek. Sınavda 20 soruya 30 dakika süre verilecek. Sına v esnasında elektrik kesintisi gibi durumlarda oturum kendiliğinden kapanacak ve yeniden devam ettirebilecek.

İlgili haber: AÖF Açıköğretim Sınavı Online Nasıl Uygulanacak? Sınav Tarihleri Açıklandı!

Editör: TE Bilisim