2020 Aöf sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak? Açıköğretim Online Sınav Sonuçları!

Anadolu Üniversitesi ilk kez koronavirüs nedeniyle bahar dönemi sınavlarını Türkiye genelinde online olarak gerçekleştirdi. Açıköğretim fakültesinde eğitimlerine İİBF, İktisat fakültesi, Açık öğretim fakültesinde devam eden yüz binlerce öğrenci için 2019 2020 eğitim ve öğretim dönemi vize sınavları tamamlandı. Adaylar sorumlu oldukları derslerden 20 soru yöneltildi ve sınav bir ders için 30 dakika oldu. Adaylardan internet üzerinden online yapılan sınavlarda herhangi bir aksaklık durumu yaşanmadı. Tüm Türkiye genelinde başarılı bir şekilde tamamlandığı ifade edildi. 7 mayıs günü sınavların sona ermesinin ardından Aöf sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak edilmeye başlandı. Anadolu Üniversitesi açıköğretim sonuçlarını Aöf Kampüs web sitesi üzerinden açıklanacak.

AÖF SONUÇLARI;

Daha önceli yıllarda bahar dönemi açıköğretim sonuçları iki haftalık süreçte değerlendirmesi tamamlanarak tamamlandı. 15 gün içerisinde açıklandı. Bu kez herhangi bir optik okuma sistemi olmayacağından değerlendirmelerin sistem üzerinden verilen cevap şıklarına göre anlık olarak rapor oluşturma imkanı sunacak. Fakülte yetkilileri değerlendirme şamasını online olarak yaparak tutanaklara işleyebilecekler. Bu bağlamda Bir haftalık süre içerisinde sonuçların açıklanması sürpriz olmayacaktır.

Aöf sınav sonucu sorgulama için Anadolu Ekampüs web sitesinden, AÖF web uygulamasından değerlendirme sorularını sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. https://ekampus.anadolu.edu.tr/

BAHAR DÖNEMİ DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi sınav takvimine göre bahar dönemi son sınavları olan dönem sonu sınavı 13 ile 14 Haziran tarihlerinde yapılacak? Peki dönem sonu sınavı online mi olacak?

Bu konuda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Türkiye günlük koronavirüs tablosuna pandemi olarak ilan edilen koronavirüs’ün ülke genelindeki bulaş riskine bağlı olarak alınacak kararlar açıklanacaktır. Ülke genelinde YKS, KPSS LGS sınavlarının haziran aylarında yapılmasının planlanmasına bağlı olarak AÖF dönem sonu sınavlarının 81 ilde sınav merkezlerinde yapılma ihtimali daha fazladır.

YAZ OKULU SINAVLARI;

Anadolu Üniversitesi mezun durumda olacak olan ve diğer öğrenciler için başlattığı yaz okulu sınavlarının ne zaman yapılacağı belli oldu. Bu tarih 23 Ağustos 2020 olarak açıklandı.