Anadolu Üniversitesi Açıköğretim öğrencileri aöf yaz okulu istiyor! aöf 3 ders sınavı ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile öğretimlerine 2 yıllık ve 4 yıllık lisans bölümlerinde devam eden yüzbinlerce öğrencinin 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde bahar dönemi ara sınavları Online olarak internet üzerinden gerçekleştirilmiştir. Koronavirüs döneminde derslerini uzaktan eğitim sitemi ile sürdüren AÖF, sınavlarında virüsün yayılımına engellemek amacıyla bir ilki gerçekleştirdi ve tüm Türkiye genelinde öğrenciler internet ortamı tabanlı sınavları online olarak gerçekleştirdiler. Ara sınavdan ardından final sınavları da bu günlerde internet tabanlı olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. 2020 yaz okulu olup olmayacağı belli oldu.

 Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencileri merakla takip ettiği yaz okulu açılacak mı sorusuna Anadolu Üniversitesi yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre bu sene yaz okulu gerçekleşmeyecek. Bunu yerine üç ders sınavı yapılacak ve mezun durumunda olan öğrenciler kalan 3 derslerinden sınava girerek bu sınavlardan başarılı olmaları halinde mezun olabilecekler.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TALEPLERİNİ DİLE GETİRİYORLAR.!

Anadolu, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri sosyal medya üzerinden sesini duymaya çalışmaktalar talepleri ise yaz okulunun açılmasıdır. Üniversite Rektörü Profesör Doktor Fuat Erdal, YÖK Başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç, Anadolu Üniversitesi yetkililerine sesinin öğrenciler taleplerinde; Eğitim ve öğretim dönemi başlamadan önce birçok kişinin yaz okulu olma düşüncesi ile bazı planlar yaptıklarını ifade ettiler. Bunlardan bir tanesi kamu personeli olmak için KPSS kursları yazıldığını ifade eden adaylar binlerce on binlerce öğrencinin mevcut hayalinin gerçekleştirmemesi durumunun bulunduğu ifade edildi olmasından dolayı yaz okulu açılsın istemekteler.

AÖF YAZ OKULU TBMM’DE GÜNDEME GELDİ

Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ayaptığı açıklamada; Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin taleplerini dile getirdi. Açıklamasında “Bir milyonun yaz okulları açılmasından dolayı sıkıntılı durumda üniversite rektörleri inisiyatifine bırakılmamalı covid-19 sürecinde 2. dalga riski var. 2020 öğrenci sayısının bu kadar yoğun olmaması gerekiyor. Bu sebeple ,öğrencinin ikamet ettiği bir de uzaktan eğitimde uygulamalı ve teorik dersleri kapsayacak şekilde okulları açılmalı. Öğrencilerimizin bir yıl daha kayıp yaşamamak öğrenciler yaz okulu istiyor.” Dedi.

AÖF Bahar dönemü final sınavları ne zaman bitecek? 24 Haziran tarihinde başladı ve 8 Temmuz 2020 tarihinde sona erecek.

2020 AÖF 3 ders sınavı ne zaman? Henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmedi. Dönemin sona ermesinin ardından sınavlar için belirli bir tarih açıklanacak.

Editör: TE Bilisim