Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi  öğrencileri AÖF yaz okulu online olmalı etiketi ile sosyal medya üzerinden üniversiteye yetkililerine seslendi. Eskişehir ilinde bulunan ve Türkiye'nin ilk Açıköğretim sistemini geliştiren Anadolu Üniversitesi 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de görülmeye başlanan koronovis vakalarından sonra Açıköğretim bahar dönemi ara sınavları ve dönem sonu sınavlarının online olarak gerçekleştirdi. Üniversite Rektörlüğü illk olarak, 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde 3 ders sınavı açarak yaz okulunun bu sene açılmayacağı yönünde bir karar almış ve öğrencilerin talebinin artması üzerine rektörlük bu talepleri yeniden gündeme almıştır.

YAZ OKULU YENİDEN GELDİ! SINAV YÜZ YÜZE!

Olağanüstü toplanan Açıköğretim Fakültesi ve Üniversite Dekanlığın yaz okulu kararı öğrencileri memnun etmiştir. Mezun durumunda olacak öğrenciler intibak, DGS, KPSS sınavları, askerlik ve benzeri durumlardan dolayı yazı okulu ile mezun durumunda gelmek istemekte. Diğer yandan yaz okulu sınavlarının yüz yüze yapılacak olmasının ardından sosyal medya üzerinden öğrenciler sesini duyurmak istemekte talepleri ise yaz okulu online olarak yapılması.

BİLİM KURULU ÜYELERİNİN AÇIKLAMALARI! SALGIN BİTMEDİ!

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyeleri Kurban Bayramı öncesinde Bayram içerisinde özellikle sahil kesimlerinde meydana gelen görüntüler nedeniyle rahatsızlıklarını dile getirdiler. Vaka sayılarının önümüzdeki günlerde patlamasını bekleyen bilim kurulu üyelerinin açıklamanın ardından bölgesel olarak kısıtlama yapılıp yapamayacağı da 7-14 gün içerisinde vaka sayılarının iller bazındaki durumu gösterecek. İl Pandemi Kurulları tarafından ek tedbirler alınabilecek.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR VAR!

Açıöğretim fakültesinde okuyan risk grubunda bulunan kronik hastalar yüz yüze sınavlarının salgın sürecinde Online olarak gerçekleştirmesini istemektedir öğrencilik pandemiden dolayı sağlık endişesi taşıdıklarını ifade ediyorlar. Üniversite rektörülüğüne yazılı talepte bulunduklarını ve bu konuda yapılacak sınav duyurusu bekleniyor.

YAZ OKULU SINAV TARİHİ NEDİR? 5 Eylül 2020 tarihinde yapılacak.Sınav merkezi değişiklikleri 5 Ağustos 2020 tarihinde 23:59'a kadar yapılabilecek. Sınavlar pandemi şartlarının el vermesi halinde yüz yüze gerçekleştirileceği açıklandı.

Editör: TE Bilisim