Anadolu üniversitesi örgün öğrenimin yanı sıra Türkiye'de ilk kez açıköğretim sistemine başlayan üniversitesidir. Anadolu Üniversitesi, Türkiye'nin Eskişehir merkezli en önemli Üniversitelerden bir tanesi konumuna geldi. Yüzbinlerce öğrenci açık öğretim sistemi ile öğrenimlerini tamamlayıp mezun oluyor. AÖF'de iki yıllık ön lisans bölümlerin yanı sıra dört yıllık lisans bölümlerde de İİBF, İşletme Fakülteleri bölümleri bulunuyor. Ayrıca Yüksek lisans öğrencileri için de aöf bürolarına müracaat ederek, 3 dönem tezsiz öğrenimlerine devam edebiliyorlar. Buna göre iki ve dört yıllık açık öğretim öğrencilerinin kritik final sınavı sonuçları için geri sayım başladı.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

25-26 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşen aöf final sınavlarının ardından 27 Mayıs tarihinde sınav soruları adayların erişimine açıldı. Adaylar sınav soruları ile doğru cevap anahtarına erişmelerinin ardından 3 gün içerisinde itiraz edebilmeleri için AÖF kampüs sitemi üzerinden online başvuru yapabilmeleri için ekranlar açıldı.

Bilindiği gibi aöf sınav sonuçları 15 ile 20 gün arasında değerlendirmeleri tamamlanarak açıklanıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle 3 ile 7 Haziran tarihleri arasında tüm resmi kurumlar kapalıydı. 8 Haziran ile 3 Haziran tarihlerinde idari izinli olan kurumların ardından ilk kez 10 Haziran tarihinde resmi olarak işlemlerine devam edecekler. Buna göre Anadolu Üniversitesi aöf sınavı sonuçlarını 10 Haziran ile 15 Haziran tarihleri arasında açıklanacak. İşin olsa sitemi üzerinden an bean sonuçların açıklaması ile aktaracağız. 

AÖF GEÇME NOTU KAÇ?

Vize ile final sonuçları başarı notu ile harf notlarının açıklanmasının ardından başarı notunun 30 altında olan öğrenciler o dersten kalacaklar. Başarı notu 30 üzeri olup CC ve üzeri olanlar ise doğrudan derslerden geçebilecekler. DD, DC, CD başarı notlarında ise ortalamanın 2.0 üzerinde olan öğrenciler koşullu olarak o derslerden geçecekler. Başarı not ortalaması 2.0’ın altında olan öğrenciler ise o derslerden kalacaklar.

Vize sınavları başarı notu ortalamasında yüzde 30 etkili olacak. Final sonuçları ise yüzde 70 etkili olacak. Bilindiği gibi aöf sınavlarında dört doğru bir yanlış soruyu götürecek ÖSYM sınavlarında uygulanan bu sitsem geçtiğimiz yıllardan beridir aöf sınavlarında uygulamaya başlandı. AÖF final sınav sonuçları açıklandığında işin olsa sosyal medya siteleri üzerinden anında öğrenebilirisiniz.