Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından genel olarak her sene iki kere düzenlenmekte olan ALES sınavının ilk başvuru ilanı bugün sabah saatleri itibari ile duyuruldu. Buna göre adaylar resmen ALES 2021/1 başvurularını yapmaya başladı. Peki ALES 2021/1 müracaatları nasıl yapılır ve ÖSYM tarafından belirlenen ALES başvuru ücreti nedir?

Başvuru Tarihleri Nedir?

ALES 2021/1 başvurular 12 Mart tarihi itibari ile başladı. Son başvuru tarihi 22 Mart olarak belirlenmiş olup adayların 23.59'a kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. ALES sınavı bilindiği üzere 2 Mayos 2021 tarihinde yapılacaktır. (Pandemi sebebi ile olağanüstü durumlarda sınav tarihi ÖSYM tarafından ileri bir tarihe alınabilmektedir.)

Başvuru Ücreti Nedir? Nereye Yatırılır?

ALES 2021/1 başvuruları başladı ve sınav ücreti 145 TL olarak belirlendi. Başvurusunu ÖSYM üzerinden gerçekleştiren adaylar odeme.osym.gov.tr adresi üzerinden kredi kartı ya da banka kartı ile online bir şekilde ödemesini yapabilir. Ya da internet bankacılığı üzerinden ödemeler - sınav ödemeleri üzerinden T.C. kimlik numaraları ile ya da bankaların ATM'leri üzerinden ödemeler - sınav ödemeleri üzerinden T.C. kimlik numaraları vasıtası ile ödemesini gerçekleştirebilir. Her bankanın ATM'si ya da şubeleri üzerinden ödemeler yapılamamakta olup güncel listeyi öğrenmek için hemen aşağıdaki bilgiyi okuyabilirsiniz.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Editör: TE Bilisim