Ülkemizde lisans üstü eğitim görmek, çeşitli subay okullarına müracaat etmek, akademik personel olarak üniversitelerde kalmak isteyen adayların girmiş olduğu Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES 19 Kasım 2017 tarihinde düzenlendi. Buna göre ALES'e yapılan başvuruların yetersiz olduğu illerde sınav merkezleri açılmadı ve adaylar en yakın illere sevk edildi.

Buna göre Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES'in yapılmasının üzerinden neredeyse bir ay gibi bir zaman geçti ve adaylar ALES'in açıklanma tarihini merak ediyor. Peki ALES ne zaman açıklanacak, ALES'in açıklanma tarihi belli oldu mu, ALES ne zaman açıklanır.

ALES NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES sınavı 19 Kasım 2017 tarihinde yapıldı ve sınav sonuçlarının 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor. Tabi konu hakkında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yeni bir açıklama yapılmadığı için net olarak bilinmiyor ALES sınavı sonucu açıklandığından hemen sizleri bilgilendireceğiz.

ALES PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES sonuçları açıklandıktan sonra ilgili sınavın puanları 5 yıl boyunca geçerlidir. Lisans üstü eğitim gören ve akademisyen olarak üniversitelerde kalmak isteyen adaylar ALES'de puanlarını yükseltmek için her sene sınava girmeyi tercih ederken lisans üstü eğitim görmek isteyen öğrenciler genel olarak 70 ve üzerinden puan aldıklarında sınava tekrar girmemeyi tercih etmektedir.

Editör: TE Bilisim