Türkiye’de 16 Ağustos tarihi itibariyle yapılan ve binlerce kişinin katıldığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için uzun zamandan beri beklenen sonuçlar açıklandı. Konuyla ilgili olarak açıklamalar ise ÖSYM Başkanı Aygün’den geldi.

ALES sonuçları açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamalarda ALES sınavı için sonuç açıklamalarının öne çekildiği ve 3 Eylül tarihi itibariyle duyurulacağı belirtilmişti. Bu açıklama sonrasında gözler 3 Eylül’e çevrilirken, bugün itibari ile tüm adaylar ÖSYM internet sitesi üzerinden sonuçlarına ulaşma imkânı buldu. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) sonuçları olarak geçen ilgili sonuçlar için adayların sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yapması yeterli olacak.

ALES sonuçları hakkında

Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanlarının 5 yıl boyunca geçerliliği bulunuyor. Bu kapsamda 5 yıl içerisinde yapılacak başvurularda 2020 ALES/1 sonuçları ile müracaatlar yapılabilecek. ALES puanlarına yönelik önemli kriter ise 70 puan barajı. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi olmak isteyen kişilerin ilgili puan türünde 70 70 puan alması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim