Akademik Lisansüstü Sınavı ALES 2019 tamamlandı. Adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin yapacağı açıklama ile Ales sınav sorularını ne zaman açıklanacağını ve doğru cevap anahtarının ne zaman belli olacağını merak etmekteler. Diğer yandan Ales 2019 puan hesaplama sistemi detayları şu şekilde;

2019 Ales sınavında dört yanlış cevap bir doğruyu götürmektedir. 17 Aralık Pazar günü gerçekleşen sınavda Ales/3 kitapçığı sorular ve doğru cevap anahtarının açıklanması için ÖSYM'nin yeni açıklama yapması bekleniyor. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim giriş sınavı tek oturumda yapıldı. Binlerce aday Lisans üstü eğitimlerine devam edebilmek ve akademik kadrolarda görev yapmak için yarıştı. Temel soru kitapçığı herkese açık olarak yüzde 10'luk kısmı açıklanacak. Sınava giren adaylar için ise tamamı Aday İşlemleri Sistemi üzerinden görebilecekler. 

2019 ALES/3 SORU VE CEVAP ANAHTARI;

Sorular 18 Kasım veya 19 Kasım tarihlerinde açıklanması bekleniyor. Adaylar ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik numarası ile Aday şifresini sisteme girerek 10 gün süre ile sorulara erişebilirler. 

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Ales sorularında puan hesaplama için 30[2(Adayların ağırlıklı puanı - Ağırlıklı puan ortalaması) - Ağırlıklı puanların standart sapması) / 2(Ağırlık puanların en büyüğü - Ağırlıklı puanların ortalaması ) - Ağırlıklı puanların standart sapması şeklinde hesaplanacak. Puanlar yüzlük sitemde açıklanacak. Standart sapması esas alınacak. Yanlış sorular doğru cevapları götürebilecek. Çoktan seçmesi test için sayısal, sözel veya eşit ağırlık puanları puan türünde hesaplama oluşturulacak.

Sizde ALES/3 sınavı nasıl geçtiği hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim