Adalet Bakanlığı 700 icra müdürü ve müdür yardımcısı alımı yapacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan eleme sınavı bu hafta sonu gerçekleştirildi. 28 Aralık tarihinde yapılan sınavın ardından 30 Aralık tarihinde sorular ve cevap anahtarı temel soru kitapçığında yüzde 10'luk kısmı paylaşıldı. Adaylar soru kitapçığına ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ile öğrenebilecekler.

Adalet Bakanlığına bağlı adliyelerde görev yapan icra müdürlüklerindeki icra katipleri görevde yükselme sınavı ile daha önce bu sınava girebiliyordu. Yönetmelik değişikli ardından uzun bir aradan sonra ilk kez kurum dışından yapılan sınava yoğun bir ilgi yaşandı.

ÖSYM İCRA MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Kasım tarihinde sınav başvuruları alındı. 18 Aralık tarihinde ise icra sınavı giriş belgeleri açıklandı. 28 Aralık tarihinde yapılan sınav için 30 Aralık tarihinde soru kitapçığı duyuruldu. ÖSYM sınav sonuçlarını ne zaman açıklanacak? Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmazken, ÖSYM sınav sonuçlarını 20 gün içerisinde adayların bilgisine sunması bekleniyor. İcra Müdürü ve müdür yardımcılığı sınavı sonuçları ile ilgili gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İCRA MÜDÜRÜ MAAŞI VE GÖREVLERİ;

İcra müdürlüklerinde görev yapan müdür ve müdür yardımcıları 2020 Ocak tarihi itibari 4950 Tl maaş almaktadırlar. İcra ve iflas süreçlerinde iş ve işlemleri yapmak bu konuda sevk ve idarisini gerçekleştiren icra müdürü alımlarında İki yıllık ön lisans Adalet bölümü veya Hukuk Bölümü mezunu olma şartı aranmaktadır.

İŞİN OLSA