Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesi ve İçişleri Bakanlığının genelge çıkartmasından sonra hafta sonları için tam kapanma sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Buna göre vatandaşlar artık sokağa çıkmayacak ve bu durumda sınavlara da katılım sağlayamayacaklar. Bu hafta sonu yapılması beklenen en önemli sınavlardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı açık öğretim lisesi AÖL sınavlarıydı. Türkiye geneli yüz binlerce adayın farklı okullarda katılım sağlayacağı sınavlar için karar duyuruldu ve MEB sınavların ertelendiğini belirtti.

MEB: Sınavlar Ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi, AÖL resmi duyurular sayfası ve resmi sosyal medya hesabı aracılığı ile yapmış olduğu duyuruda "5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve açık öğretim liseleri sınavları ile MEB merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir." ifadelerini kullandı.

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Bilim Kurulu özellikle birkaç haftalık hafta sonları tam kapanma istemişti buna göre ikinci bir karar yayımlanana kadar hafta sonları sokağa çıkılmayacak. Muhtemelen sınavın 2021 yılına kaldığı düşünülüyor ve durumu vaka sayısı belirleyecek. Eğer vaka sayılarında bir azalma olmazsa Mart ayına kadar sınavlar yapılamayabilir. Vaka sayılarında azalma olursa Ocak itibari ile sadece AÖL sınavına girecek olan adayların sınav saatlerinde yasaktan muaf sayılması yapılabilir.

Editör: TE Bilisim